foto foton fotot

fan vad kasst det känns att veta att man nu förtiden går upp fem om man ränkar i vintertid. så får man ju iof inte räkna men min kropp kör fortfarande efter vinterrutiner.

11.45 idag skulle vi ta klassfoto till avslutningskatalogen som ALLA nior i hela nyköping får köpa. kul att man ser ut som om man nyss skitit på sig och fotografen vägrade ta ett nytt kort. 12.30 var det plojfoto så sadek skjutsade mig hem för att hämta kläder och gissa vad? vi cyklade utan jackor och det var skit varmt! mmmm så härligt, våren är nog här nu.

tillbaka på skolan hade vi 10 minuter på oss att byta om och sminka hela klassen. eftersom vi inte fått veta att vi hade ploj förns imorse (?) så blev det lite stressigt med ideér. vi fick i alla fall till att alla, förutom 3st, i klassen hade glasögon på sig i någon form. tobbe, totte och sadek blev en trio på snygga transor. sadek putar med sin rumpa som jag håller min hand på. jag blev man med skjorta & slips samt ailen-glasögon. slipsen bet alice i som stod brevid mig. brevid henne stod schteeeek-rille & schteeeeek-damy. rille med brunkräm och högt spretigt hår och damy med kallingar och fjortisposé. 2 hiphoppar i form av qendresa och mergime fick vi också till. GALANT, för att ha blivit påhittat på dryga 5 minuter.
alla blev nöjda, vi fick se kortet, och begav sig för att byta om och kladda bort allt smink. tobbe bestämde sin för att inte kladda bort någonting så hela geografi lektionen gick åt till att skratta åt hans transa-look. 9c i ett nötskal

nu luktar det mat, igen!
/ linda

yr yr yr

insåg precis att det här blir mitt tredje inlägg idag, GRATTIS nu har ni något att läsa :)
tänkte bara lite kort berätta vad jag gjorde för en liten kort stund sen. mamma har börjat med blåbärssmoothies i en vecka nu så vi sörplar på här hemma. i alla fall så fick jag precis ett stor glas och suegn som jag är så sveper jag i mig allting. sedan fick jag den klara och ljusa idén att lägga mig på datorstolen med huvudet diglandes upp-och-ner mot golvet. låg så en liten stund och insåg snabbt att jag helt glömt bort min smoothie som precis lagt sig i lilla magen. upp fort som han och jävlar vad jag är yr nu! mår illa som satan och det snurrar i skallen. ska ta och söka upp doktor, har säkert hela hjärnan fylld med blåbärssmoothie.... :(

vad har vi att lära oss av det här då?
häng inte upp-och-ner efter att ha druckit blåbärssmoothie

/ linda


my weeeeek

Måndag:
- hämta kakor
- lämna pengar till Lena


Tisdag:
- fanny fyller 16 :)
- hämta mitt pass
- lämna pengar till Lena

Onsdag:
- mamma mia träning 
- plugga fysik
- vara klar hem HKn


Torsdag:
- inlämning HKn
- Fysik PROV: muntligt
- sadek åker till Tyskland

Fredag:
-LOV-
- bio med karoline?


Lördag:
- sadek fyller 16 :) <3
- william?


Söndag:
- frotté kommer ut
- mamma mia träning?



den där jävla HKn drar sönder mig. sjukt jobbigt och petigt!
nu luktar det oxfilé?
/ linda

damm is in the air



pollenallergiker som jag är så känner jag att det nu i luften kryllar av damm&ny utslagna skott och pollenmojänger. irriterande, kliande och minst sagt äckligt. luften känns torr och smutsig och jag känner mig som en dammsugare när luften sipprar in i mig... BLÄÄÄÄ!

minst sagt en dramatisk dag idag, ena hit och ena dit. skippade gympan och satt istället och pratade med Jerre som berättade om sina år på gymnasiet....barnutanframtid. halv 4 gick jag ner till öppna a.k.a frtidsgården och hämtade kakor som vi (som ska till polen) ska sälja. NÅGON SOM VILL KÖPA?!
Jag har kvar:
4st Lillebrors kolor (SJUKT GODA)
2st Kajsas cafékakor
1st Mormors dubbla chokladflarn
1st Kålles kolabollar


50kr/st och vi samlar alltså till polenresan som är i maj. hehe reklam :)

ska ta och öva lite sång strax med min kära vän herr piano som står och väntar på mig. han är lite dammig, har inte varit med honom på ett tag, men nu så.
vi hörs!
/ linda

busy busy

jobbig vecka och jobbig helg.
vi (jag, mahmoud, ayman, marwan, sadek, rickard och robin) annornade en fotbollsturnering/disco igår för åk 5 och uppåt. gick väldigt bra trots att allt blev i sista minuten and as a matter a fact så ska jag ta och räkna pengar alldeles snart. pengarna går framförallt till polenresan men det gör man lite som man vill.

söndagar är verkligen befriande. jag har bara legat hela dan och såsat framför tvn med SATC. mysigt värre.
paulina, den stackaren, har åkt på migrän eller någon annan oidentifierad sjukdom vilket gör att ljus inte är hennes bästa vän just nu och hon går alltså runt och blundar dagen ut. usch och fyyy :/

kul är också att min kommentar-fuktion inte funkar. så jag inte ser kommentarerna längre, irriterande! roliga inlägg blir det också och framför allt, ROLIG LÄSNING FÖR ER!  (bättring på g)

kisseeesss
/ linda


försenad b-day & förberedelser

God eftermiddag allihopp!
mår ni bra ? själv mår jag strålande, lite hungrig bara. har haft en super kul helg med en början i lördags då vi tog tag i att fira karoline (som fyllde i januari). vi har hittills inte haft tid; jag har jobbat, karro har spelat matcher och vi har haft plugg. men i lördags blev det då av och det började med middag at my place. kycklingfilé, potatis och bea <3 det är svårt att hitta något godare. efter det lurendrejade jag&pålan lite genom att dra på karro en ögonbindel samt mössa. vi tog vårt förberedda pick&pack, klädde ut karro med ballonger och sedan blev det ut på äventyr. eller ja, upp till vattentornsberget. väl där fick karro hålla sig vid en lycktstolpe medans jag&pålan förberedde. 1, 2, 3 och vi drog av bindeln. vi hade fixat med filtar som vi la uppe på berget med utsickt över nyköping. runt om stod ljus, lyktor och marshaller tända + några ballonger. piknik var det också, FRUKTSALLAD & VANILJVISP! mumma. och så lite dricka.
efter presentöppning och leta mynten blev det bestämmt att vi skulle ut till oppeby för att umgås med lite grabbar. efter en halv timme (egentligen en timme) var vi ute hos lucas och där blev det biljard och mys i hans systers säng. (Y) kul kväll!

söndag blev det tidigt upp för oss alla tre; jag skulle jobba, karro skulle till lindköping och paulina skulle dansa. fruktsallad till frukost och sedan jobb till klockan 17. väl hemma var jag helt slutkörd och la mig direkt i mammas säng. jag sover nämligen där eftersom pappa är i spanien ;)

just nu luktar det mat och jag funderar på vart jag kan ha lagt kamerasladden så jag kan lägga in bilder från i lördags. maten kallnar!
/ linda

hallå, solen ?





vart tog solis vägen ?
i förrigår och igår var den högt uppe och värmde trots blåsten men idag verkar det som den tagit en fika. nåja, vi får nöja oss med plusgraderna :)

ont i ögonen & skitigt hår gjorde dagens skolgång varken bättre eller sämre eftersom dagen gick i hyperfart! från SO till Kemi på två sekunder och så var det helg. pengarna rullar in idag också men tyvärr försvinner dem lika fort:

- betala 400kr för london-flyget (present till mamma)
- lägga undan 800kr för en systemkamera
- det som blir över går till nya jeans och del av en skinnjacka.

borta med vinden igen då. får se när det blir ner på stan, troligen i nästa vecka eftersom helgen är planerad. lördag blir det troligen KLP för att fira karoline, ÄNTLIGEN! (hon fyllde 31 januari....) söndag blir det jobb i Ida's ställe eftersom hon fick förhinder. men extra pengar är alltid bra :)

jag har precis bakat kladdkakemuffins till försäljningen som är imorgon. pengarna därifårn går till polen så nu står ag och stor bakar och sedan ska jag upp till Jasmin för att lämna det. ska slänga upp receptet på det också. tror att ni blir rätt sugna av att bara höra namnet: KLADDKAKEMUFFINS
/linda

oh i love




"Solen lyser, himmelen är blå,
vad det är skönt att leva då,
upp mot skyn stiger alla humör
och det är det som susen gör"

´jag är så jäkla glad idag! solen är framme och det är till och med 1 grad ute. nu blir det av att få pengar för att köpa en skinnjacka och sedan massor med ljusa jeans och massor med skor och ååååh tack tack tack solen för att du är här idag!

"kort" dag i skolan som vi hoppas går snabbt och inte lika segt som igår.
slutar klockan 14.50 så vi ses då :)
ha en bra dag!
/ linda

segt & STORA planer

fan vad segt det gått idag. skolan såsade sig fram och även fast vi slutade en timme tidigare (13.00) så kändes dagen jätte lång. efter skolan var det mamma-mia träning där vi gick igenom manus och sjöng, kanoners :)
efter det blev det rusch hem för att hämta block och min kalender och för att sedan hinna med bussen till stan. personalmöte på hellmans och oj oj oj vilka stora planer hellmans har! nya butiker, mackor, nytt sortiment och en hel del mer. ska bli jätte kul att få variera lite mer nu med butik&café samt att det blir nya smörgåsar och så (Y)
efter mötet var det ut på stan med matilda för att göra ankäten/intervjuerna till Frotté. även det gick väldigt segt och vid halv sex så orkade vi inte mer och jag tog bussen hem.

känner att min blogg är sjukt trist, bara dag-uppdateringar. men jag lovar att det ska bättra sig och dagens outfit ska jag återuppta när vädret blivit liiiite bättre.
nu MÅSTE jag plugga fysik
/ linda

9 9 9 9 9 9 9 9



bilden är tagen för exakt ett år sedan
mahmouds mössa <3



hola guapas! (VG i spanska......)

vad har ni för er ? själv äter jag lite godis för att bli lite piggare för en kort stund. är suuuper trött så lite upp piggning sitter riktigt bra. ska iväg på frikis senare men jag har inte bestämmt vilket pass än, Hilde eller Bosse. vi får se :)
förövrigt hade vi Svenska Nationella idag, den muntliga delen. jag var med alice och gissa vad....?! JAG FICK EN NIA! alltså MVG! såå stolt över mig själv, nu har jag 9,10,9 i svenska nationella och ååååh vad jag är glad :D att jag kan vara så duktig ibland, helt otroligt.

kollade ut genom fönstret imorse och kollar jag ut nu ser det likadant ut. snön har töat bort och solen är framme, we like. hoppas det håller i sig nu bara!

nu blir det keso
/ linda

slappt värre

sjukt ledig & skön dag idag. inte ledig som i form av att vara ledig från skolan, men ledig som i form av att inte behöva anstränga sig på lektionerna. film på språkval, elevsval, lunch, film på so:n, snabb fysik & gympan som jag inte var med på pga glömda gympakläder......

har inte alls mycket läxor denna veckan men däremot ett fysikprov på torsdag. Atom-&Kärnfysik, my asss. men det får väl gå med tanke på att vi ska ha allt jobbigt fram till påsk och sedan är det bara slappt fram till polenresan och slutligen skolavslutningen! åh jag längtar så mycket till sommaren, har faktiskt redan lite planer:
- Göteborg med karoline ?
- Maaaasssor med foto tillsammans med emma
- En vecka i Polen
- Gotland med paulina ?

ge mig sommmmaaar!
/ linda

back on track

en otroligt klen uppdatering på kanske två veckor ?
det har sina anledningar. har haft det lite tufft då det hänt en del hos mina nära och kära. har därför inte orkat eller haft viljan att skriva någonting eftersom jag varit tom på kraft&ord.
tar och citerar emmsan: Ja önskar att man kunde spy ut sina jobbiga känslor. Så att man slapp dem liksom.


men nu är jag alltså tillbaka så gott som det går.
har haft väldigt mycket i skolan. prov varje vecka och inlämmningsuppgifter upp över öronen. skit trist att det enda min tid går åt till är läxor, plugg, jobb och att städa mitt alldeles för stökiga rum. vädret har inte heller blivit bättre, ingen vår bara mera snö. inte alls sugen på det ju! det är snart min födelsedag, 9april, och innan dess får det gärna bli VARMARE.

gårdagas kvällen spenderades hemma hos lucas eftersom han fyllde i fredags. trevligt folk&melodifestivaeln med en hel del biljard, skit mys. :) kom hem runt tolv-halv ett så det blev rakt ner i säng eftersom jag var så trött pga att jag jobbat hela dagen. fick än riktigt lång och härlig sömn vilket resulterade i att jag vaknade halv ett och nu sitter i mjukisar & pyjamas. ska inte göra någonting idag, bara mysa.

fan vad skönt det är att vara tillbaka!
kram
/ linda


tjholoahopp England!


kärringhakan...... men jag saknar sommarn :(


 

snö, hosta, kyla och en täppt näsa. kan det bli mycket bättre eller? tveksamt
dagen har varit snabb och helt klart smärtfri. det var helt lungt fram till bilden och efter det skulle jag&alice hem till mig för att hämta en lapp som jag glömt och sedan skulle vi vara med i en dokumentär från England. den handlade om att sverige har friskolor&vanliga skolor vilket inte England har, typ. det vi skulle göra var att först fejka ett elevrådsmöte och sen var det en kort intervju. till sist tog kameramannen med oss ut i koridoren där vi fick gå upp för en trappa, igenom en korridor och pilla med våra skåp. vi ska få en kopia på programmet, som alltså ska sändas i Engelsk Tv, när det är klart. läbbigt

just nu morgonrocken är på och en kopp té har jag också fixat mig. ska ta och sätta mig med biologi/kemin nu och plugga till provet som är på fredag. måste hinna ringa karoline också och höra efter hur det är tänkt det här med bakningen och hur det gick med hennes tandsmycke. yes, that's right hon ska införskaffa sig ett tandsmycke vilket jag tror kommer bli asballt!

NU: PLUGGGGGGGG
/ linda


tack för snön!



 
åh tunisien <3



jag är helt på spåret av att bli genomförkyld. näsan rinner, jag fryser, svullna&kliande ögon, halsont, hosta och en aning feber. men nej , jag vägrar att bli sjuk! jag tänker verkligen inte bli det, vägrar att ligga hemma och svettas som en gris. fyfan

snabb & smärtfri skolgång idag. matte - sv - engelska - lunch - geografi - gympa. i och för sig var jag inte med på gympan eftersom jag INTE VILL BLI SJUKARE! så jag, rickard, sadek och robin (dem var nämligen inte heller med) tog oss en promenad till coop, ica, onoff & netto. då fick rickard en snilleblixt och bestämmde sig för att kasta snöboll på en lite dam som var x-antal meter ifrån oss. han missade men snöbollen landade precis framför hennes fötter... hon tog upp en mobil och började gå snabbt efter oss! vi började springa. genom snö&blask, vattenpölar och över gator fram till brankärrsgrillen där vi "gömde oss". snilleblixt var det ja. jag hade mina tygskor på mig och var genomblöt. men jag förlåter rickard, han bjöd trots allt på pommes :)

här sitter jag nu i min morgonrock, sockor och snorar. ska ta och krypa ner under en filt och kolla film snart. åh vad gott det skulle va med en kopp té också, får nog ta och fixa det med.
ta hand om er där ute!
/ linda


just like a eskimå

(hade egentligen tänk och slänga in en liten bild på en blöt eskimå men google sa nej)
mamma och jag var alltså på friskis, och jag måste säga att jag är väldigt förvånad över hur duktig min lilla mamma var. kanske inte lika gryyym som aerobics-drottningen-her-self (jag) men tillräckligt för att göra mig imponerad.
vi cyklade. och ni nyköpingsbor kan ju sticka näsan utanför fönstret och se SNÖFLINGOR STORA SOM ELEFANTER dala ner från himmelen. jag som hoppades på våår. och det är här eskimån kommer in. jag ser nämligen ut som en eskimå just nu och även nyss när jag cyklade hem. mjukisar, tjocktröja, luva på huvudet, jacka, vantar, halsduk virad 1000varv och mina sneakers. ni kan jag tänka mig i den snygga outfiten, svettig från passet och så snö i en blandning med regn och blås + min kronan-cykel utan växlar...... ohyes eskimåååå

och nu sitter jag här. blöt, luktande, svettig och kall. en dusch blir det nog nu tror jag.
vi höreees!
/ linda

linda is a krullis today

helt rätt. jag lockade nämligen håret igår, eftersom det var kalas och allt, och då trodde jag att det skulle ligga fint och hyffsat rakt idag. men nej, krullis var det här.
att jag ens har tid att sitta här är egentligen inte sant eftersom jag måste borsta tänderna och så iväg till pålis.
slutar HALV 4 och efter det blir det plugg och senare troligen friskis med mamma. :)
ha en bra dag!
/ linda

några kalorier för mycket......

rulltårta, munkar, fruktsallad och chokladpraliner. allt det bjöd mamma på nu när det vara kalas med farmor&faster. känner att det kanske blev en aning för mycket vaniljsås till fruktsalladen och en aning för många praliner men vafan. jag och karro pratade om precis det här om dagarna. karro hade läst ett skit bra inlägg hos blondinbella, tänkte lägga upp ett utdrag från det men jag lyckas inte hitta det. i alla fall så handlade de just om att äta snacks och godis. om att man inte blev smällfet av en lite chokladpralin eller en påse chips. visst behöver man inte äta en chipspåse, två stora coca cola och en hamburgare varje dag men man ska inte gå runt och säga: "jag kan inte äta det , ni vet ju hur jag ser ut?" "jag har förbud, sorry" och så vidare. och även om jag unnar sig lite, som jag gjorde idag, så tar jag faktiskt hand om mig på andra sätt. jag tränar ibland, har kul för det mesta, äter hyffsat "Nyttigt" och lever livet. utan att tänka på om jag äter godis idag eller imorgon. så jag har inte ett dugg dåligt smvete för att det kanske blev lite mycket kalorier idag!


just nu går jag runt i mina vita converse för att mjuka upp dem lite. ååh jag älskar dem. faster&farmor har precis åkt hem och jag har ingen aning om vad jag ska göra nu. får väl ta och hitta på något.
kram
/ linda

1 mars



idag säger jag: GRATTIS LILLEBROR!
min lillebror Niklas fyller nämligen hela 13år idag, tomåring och grejer! min bror är verkligen ett pain in the ass samtidigt som han är en av de personer jag känner som alltid kan få mig att skratta mig hes & tårögd.
jag älskar dig plutt  <3




första mars och solen skiner som satan. BRA, vi saknar våren och sommaren. planerna idag är att fixa en outfitbild...(länge sen sist), plugga, äta tårta och spela GH. det är utmaningar som gäller här, den som vinner GH fem gånger i rad får 20kronor av varjer person som de vunnit över. rulltårtan är i kylskåpet och jag är ju bara en ANING sugen på den..mumma.

nu MÅSTE jag fixa mig & läsa lite hinduism innan gästerna kommer klockan två.
puuussss & vi hörs sen!
/ linda

RSS 2.0